Over Ons

De Moerbei

Na achtentwintig jaar de drijvende krachten achter Restaurant De Moerbei te zijn geweest hebben Hans & Anjo de Bont in augustus 2024 het stokje overgedragen. 

De nieuwe eigenaren Frank de Haas & Michael Corpel zijn al geruime tijd werkzaam bij Restaurant De Moerbei waardoor de filosofie van het restaurant voortgezet zal worden.

Het sinds 2009 met een Michelinster bekroonde restaurant in het schilderachtige plaatsje Warmond, is gevestigd in een oude boerenhoeve. U kunt genieten van een reeks heerlijke gerechten uit de Franse keuken met internationale invloeden. Bovendien kunt u zich laten verrassen door een zorgvuldig samengestelde wijnkaart.

Michael Corpel

Chef-kok

Michael is sinds 2019 werkzaam bij Restaurant De Moerbei. Destijds werd hij sous-chef onder leiding van voormalig chef-kok Hans de Bont, die Michael alle ruimte en ondersteuning heeft geboden om zich te blijven ontwikkelen om in 2022 het stokje als Chef-Kok over te nemen

Na zijn gastronomische opleiding is Michael blijven zoeken naar nieuwe inspiratiebronnen. Door zijn werk- en stage-ervaringen bij sterrenrestaurants in binnen- en buitenland, waaronder Londen, Duitsland, België en Nederland, is geen smaakcombinatie hem onbekend.


Michael houdt van herkenbaarheid in zijn gerechten. ‘Basic’ met pure smaken, gemaakt van verse ingrediënten van hoge kwaliteit. ‘Onze gasten moeten weten wat er op het bord ligt. Ze moeten zich achteraf niet afvragen: ‘wat heb ik ook al weer gegeten’.

Frank de Haas

Mâitre-Sommelier

Frank is sinds eind 2022 verbonden aan Restaurant De Moerbei. Als groot liefhebber van de verfijnde keuken met de daarbij behorende wijnen is hij kundig in zijn vak als Mâitre-sommelier en heeft hij de wijnkaart naar eigen stijl uitgebreid.

Als winnaar van de Wijnacademie Wisseltrofee na zijn wijnbrevet is Frank begonnen aan de opleiding voor Vinologie. Deze heeft hij in 2018 succesvol afgerond.

 

Na ruim 3 jaar gewerkt te hebben in de wijngaarden en kelders bij toonaangevende wijnhuizen in o.a. Nieuw-Zeeland, Oostenrijk (Wachau) en de Franse Jura, is hij neergestreken in Warmond om hier zijn passie verder voort te zetten.

Na zijn gastronomische opleiding is Michael blijven zoeken naar nieuwe inspiratiebronnen. Door zijn werk- en stage-ervaringen bij sterrenrestaurants in binnen- en buitenland, waaronder Londen, Duitsland, België en Nederland, is geen smaakcombinatie hem onbekend.

 

Michael houdt van herkenbaarheid in zijn gerechten. ‘Basic’ met pure smaken, gemaakt van verse ingrediënten van hoge kwaliteit. ‘Onze gasten moeten weten wat er op het bord ligt. Ze moeten zich achteraf niet afvragen: ‘wat heb ik ook al weer gegeten’.

Als winnaar van de Wijnacademie Wisseltrofee na zijn wijnbrevet is Frank begonnen aan de opleiding voor Vinologie. Deze heeft hij in 2018 succesvol afgerond.

 

Na ruim 3 jaar gewerkt te hebben in de wijngaarden en kelders bij toonaangevende wijnhuizen in o.a. Nieuw-Zeeland, Oostenrijk (Wachau) en de Franse Jura, is hij neergestreken in Warmond om hier zijn passie verder voort te zetten.

Al 15 jaar een MICHELIN-Ster

Gault&Millau 15 | 20 punten
Lid van Alliance Gastronomique​