Moerbei menu

Gepekelde snoekbaars – paprika – zuurdesem – vichyssoise

Tartaar van kalf – kalfsmuis – pompoen – sambai

Flan van ponzu – groene appel – walnoot – kropsla

Oesters: Ierse Fine de Claires
6 stuks – 3 verschillende bereidingen
(supplement €12,50)

***

Rode mul – courgette – octopus – bouillabaisse

Kwartel en croûte – ibericoham – morilles – aardpeer

Krokant gebakken stengelsla – rettich – sjalot – boemboe Bali

***

Op zuurdesem gebakken schol – cordyceps – radijs – komkommer – dille

Tarbot – kreeft – groene asperges – beurre blanc met dashi
 (supplement €10,00)

Wilde eendenborst – rode biet – spruit – saus van wilde eend

Parmezaan – hazelnoot – groene asperges – cèpes

***

Variatie van kwaliteitskazen
(kaas ipv dessert supplement € 5,00)

***

Pecannoot – blauwe bes – baileys – koffie

Bereidingen van braam – vanille

                           3 gangen                           € 75,00 (alleen lunch)

4 gangen                              € 92,50

5 gangen                            € 102,50
                                                               

*Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen,
maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn.
Sommige allergieën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.

Zowel de á la carte gerechten, als de uit verschillende gangen bestaande menu’s, worden regelmatig vernieuwd. Wij gebruiken louter verse ingrediënten voor onze vlees- vis en vegetarische gerechten. Daarbij laten we ons leiden door de seizoenen. Schieten bijvoorbeeld de asperges uit de grond, dan spelen wij daar direct op in bij de samenstelling van de menukaart.

In onze visgerechten is een belangrijke rol weggelegd voor vis uit de Noordzee, zoals tong, tarbot en kreeft. Hollands zuiglam, direct afkomstig uit de polder, is een favoriet van de chef, als het om vleesgerechten gaat.

De spijzen die wij met zorg, vakmanschap en passie bereiden in de keuken van restaurant De Moerbei, hebben hun basis in de Franse haute cuisine. Daarnaast vinden ook Aziatische en andere gastronomische invloeden hun weg naar onze keuken.

Naast ons menu á la carte serveren wij dagelijks menu’s van wisselende samenstelling :

Dieetwensen en allergieën

Uiteraard kunnen wij rekening houden met uw dieetwensen en/ of voedselallergieën, maar alleen wanneer u dit voorafgaand aan uw reservering met ons bespreekt. Het kan echter voorkomen dat de menu’s, door de aanpassing(en), niet dezelfde smaaksensatie’s geven als onze reguliere menu’s.

Wij attenderen u erop dat we ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen, maar kunnen niet garanderen dat er geen sporen of resten aanwezig zullen zijn. Sommige allergiën zijn zo ernstig dat wij hier geen toezeggingen in kunnen- of durven doen.